Rețete

Înghețată pe băț

1.Înghețată de căpșuni cu cremă

Înghețată de căpșuni

Rețetă recomandată pentru cele 8 matrițe-figurine

Ingrediente:

1. 120 ml de frișcă
2. 1/2 kg de căpșuni
3. 80g zahăr brun

Instrucțiuni:

1. Spălați bine căpșunile și extrageți codița verde.
2. Plasați toate ingredientele(în ordinea de mai sus) într-un blender și procesați până amestecul devine omogen.
3. Turnați conținutul din blender în matrițe de înghețată – diferite figurine până la marcajul de umplere și introduceți bețișoarele.
4. Lăsați la congelator matrițele de înghețată – diferite figurine pentru 8 ore sau mai mult.
5. Scoateți înghețata din matrițe împingând ușor din capătul opus bețigașelor. Serviți imediat.

2.Înghețată de ananas

Înghețată de ananas

Rețetă recomandată pentru cele 6 matrițe-figurine spațiale

Ingrediente:

1. 60ml de mix lapte+frișcă (30ml lapte și 30ml frișcă)
2. 1/2 kg de ananas
3. 60g zahăr brun

Instrucțiuni:

1. Spălați bine ananasul, îndepărtați coaja și tăiați cuburi.
2. Plasați toate ingredientele (în ordinea de mai sus) într-un blender și procesați până amestecul devine omogen.
3. Turnați conținutul din blender în cele 6 matrițe-figurine spațiale până la marcajul de umplere și introduceți bețișoarele.
4. Lăsați la congelator cele 6 matrițe-figurine spațiale pentru 8 ore sau mai mult.
5. Scoateți înghețata din matrițe împingând ușor din capătul opus bețigașelor. Serviți imediat.

3.Înghețată de fructe de pădure

Înghețată de fructe de pădure

Rețetă recomandată pentru cele 6 matrițe-figurine marine

Ingrediente:

1. 1/2 kg de fructe de pădure (puteți folosi un mix de afine, mure, zmeură)
2. 80 ml de apă de cocos sau apă filtrată.

Instrucțiuni:

1. Spălați bine fructele, îndepărtați codițele dacă este cazul.
2. Plasați toate ingredientele (în ordinea de mai sus) într-un blender și procesați până amestecul devine omogen.
3. Turnați conținutul din blender în cele 6 matrițe-figurine marine până la marcajul de umplere și introduceți bețișoarele.
4. Lăsați la congelator cele 6 matrițe-figurine marine pentru 8 ore sau mai mult.
5. Puneți sub apă caldă matrițele (10-20 de secunde) și scoateți înghețata din matrițe împingând ușor din capătul opus bețigașelor. Serviți imediat.

4.Înghețată de lămâie cu afine

Înghețată de lămâie cu afine

Rețetă recomandată pentru 6 porții de înghețată pe băț instant.

Ingrediente:

1. 150 ml iaurt grecesc sau iaurt gras (>10% grăsime)
2. 60 ml de zeamă de lămâie (o lămâie mare sau 2 medii)
3. aproximativ 160 ml de lapte cu conținut mic de grăsime
4. 60-70g de afine
5. 5g extract pur de vanilie
6. 2-3 biscuiți pisați

Instrucțiuni:

1. Spălați bine afinele, îndepărtați codițele dacă este cazul.
2. Plasați iaurtul, zeama de lămâie, vanilia și laptele într-un blender și procesați până amestecul devine omogen.
3. Introduceți bețișoarele în matrițe și turnați conținutul din blender până umpleți un sfert din capacitatea acestora.
4. Adăugați o lingură de afine în cavitatea matrițelor, după care turnați amestecul din blender până aproape de linia de marcaj.
5. Adăugați la final biscuiții pisați și apăsați ușor cu degetele.
6. Lăsați să înghețe complet și folosiți dispozitivul pentru extragerea înghețatei. Serviți imediat.

Înghețată la pahar

1.Înghețată de căpșuni la pahar

Înghețată de căpșuni la pahar

Rețetă recomandată pentru 6 porții de înghețată la pahar.

Ingrediente:

1. 250g căpșuni proaspete
2. 300ml smântână dulce (nefermentată)
3. 300ml lapte gras (>3% grăsime)
4. 50-60g zahăr praf
5. 5g extract vanilie (aproximativ 1 linguriță)
5. 1g sare (aproximativ un sfert de linguriță)

Instrucțiuni:

1. Spălați bine căpșunile, îndepărtați codițele dacă este cazul.
2. Introduceți toate ingredientele într-un blender și procesați până la omogenizare.
3. Lăsați 5-10 minute la temperatura camerei.
4. Urmați instrucțiunile de utilizare al bolului pentru preparat înghețata.

2.Înghețată de banane și soia la pahar

Înghețată de banane și soia la pahar

Rețetă recomandată pentru 6 porții de înghețată la pahar.

Ingrediente:

1. 3 banane mici sau 2 banane mari
2. 150 ml sirop de zahăr brun (rețeta mai jos)
3. 1g sare (aproximativ un sfert de linguriță)
4. 350ml lapte de soia

Instrucțiuni:

1. Decojiți bananele.
2. Preparați siropul de zahăr brun astfel:
Turnați 80-90 ml de apă într-un bol de fierbere, adăugați 70-80g de zahăr brun și opțional zeama de la o felie de lămâie. Lăsați să fiarbă 5-6 minute amestecând ușor pentru omogenizare. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.
3. Introduceți toate ingredientele într-un blender și procesați până la omogenizare.
4. Lăsați 5-10 minute la temperatura camerei.
5. Urmați instrucțiunile de utilizare al bolului pentru preparat înghețata.

3.Înghețată de afine și cardamon la pahar

Înghețată de afine și cardamon la pahar

Rețetă recomandată pentru 6 porții de înghețată la pahar.

Ingrediente:

1. 500g afine proaspete (și opțional încă 50-60g pentru ornamentare)
2. 80 ml zahăr brun
3. 120ml lapte gras (>3% grăsime)
4. 3 gălbenușuri de ouă
5. 5g extract vanilie (aproximativ 1 linguriță)
6. 1g sare (aproximativ un sfert de linguriță)
7. 250g smântână dulce
8. 2 linguri de miere
9. 1g cardamon praf (aproximativ un sfert de linguriță)

Instrucțiuni:

1. Spălați bine afinele și curățați de codița dacă este cazul.
2. Așezați o tigaie la foc mic și turnați smântâna, zahărul brun și sarea.
Amestecați ușor până se dizolvă complet zahărul și sarea. Lăsați să se răcească pentru 2-3 minute la temperatura camerei.
3. Plasați gălbenușurile de ouă într-un bol și turnați încet aproximativ o cană (200-250ml) din mixul de bază din tigaie peste ele, amestecând până la omogenizare.
4. Turnați mixul cu gălbenușuri împreună cu vanilia și cardamonul în tigaia care conține restul mixului de bază și amestecați ușor pentru 1-2 minute la foc mic după care îndepărtați tigaia de foc.
5. Plasați afinele și mierea în blender și procesați până la omogenizare.
6. Turnați mixul de afine cu miere în tigaie, amestecați ușor pentru 1 minut după care lăsați mixul final la răcit pentru 1-2 ore.
7. Urmați instrucțiunile de utilizare al bolului pentru preparat înghețata și ornați după dorințe fie cu afine fie cu diverse toping-uri.

4.Înghețată-Granita de pepene roșu și lime la pahar

Înghețată-Granita de pepene roșu și lime la pahar

Rețetă recomandată pentru 8 porții de înghețată la pahar.

Ingrediente:

1. 1100g pulpă de pepene roșu fără sâmburi
2. 80ml de zeamă de lime (sucul stors de la 3-4 bucăți de lime)
3. 2-3 linguri de zahăr brun

Instrucțiuni:

1. Plasați toate ingredientele într-un blender și procesați până la omogenizare.
2. Urmați instrucțiunile de utilizare al bolului pentru preparat înghețata.
3. În timp ce amestecul îngheață – amestecați cu lingurița din pachetul bolului pentru preparat înghețata pentru a fărâmița în cristale mici.
4. Opțional ornați după dorințe fie cu felii subțiri de lime fie cu diverse toping-uri.

Cafea

1.Cafea înghețată cu sirop de ciocolată

Cafea înghețată cu sirop de ciocolată

Rețetă recomandată pentru o porție de cafea-înghețată.

Ingrediente:

1. 250ml cafea fierbinte fără zaț cu conținut ridicat de cofeină (recomandat – cafea fiartă la ibric)
2. jumătate de linguriță de extract de vanilie
3. 2 linguri de lapte cald
4. 1-2 linguri de sirop de ciocolată
5. 1 biscuit pisat
6. 2-3 linguri de frișcă
7. 8-10 bucăți de mini-bezele (sau 2-3 de bezele mari tăiate cu o foarfecă curată)

Instrucțiuni:

1. Lăsați la congelator paharul pentru preparat cafeaua înghețată pentru 8 ore sau mai mult.
2. Scoateți de la congelator paharul pentru preparat cafeaua înghețată și turnați cafeaua, vanilia, siropul de ciocolată și laptele în el.
3. Amestecați ușor 5-10 secunde și așteptați timp de 5-7 minute.
4. Adăugați frișca, biscuitele, mini-bezelele și opțional sirop de ciocolată peste suprafața cafelei.

2.Caffe Latte cu înghețată și sirop de arțar

Caffe Latte înghețată cu sirop de arțar

Rețetă recomandată pentru o porție de Caffe Latte-înghețată.

Ingrediente:

1. 150ml cafea fierbinte fără zaț cu conținut ridicat de cofeină (recomandat – cafea fiartă la ibric)
2. jumătate de linguriță de extract de vanilie
3. 120ml lapte cald (conținut grăsime: 2-4%)
4. 1-2 lingurițe de sirop de arțar (alternativ sirop de zahăr brun)

Instrucțiuni:

1. Lăsați la congelator paharul pentru preparat cafeaua înghețată pentru 8 ore sau mai mult.
2. Scoateți de la congelator paharul pentru preparat cafeaua înghețată și turnați cafeaua, vanilia, siropul de arțar și laptele în el.
3. Amestecați ușor 5-10 secunde și lăsați așteptați timp de 5-7 minute.

Ciocolată

1.Înghețată de ciocolată cu căpșuni

Înghețată de ciocolată cu căpșuni

Rețetă recomandată pentru 6 porții de înghețată pe băț instant.

Ingrediente:

Pentru baza de căpșuni:
1. 200g căpșuni proaspete sau congelate
2. 50-60 ml smântână dulce
3. 120 ml lapte degresat (<3% grăsime)
4. 5g (aproximativ 1 lingură) extract de vanilie
5. 5g (aproximativ 1 lingură) zahăr praf

Pentru onamentele în formă de inimioară:
2-3 felii subțiri de mere

Pentru glazura de ciocolată:
1. 20g chips-uri de ciocolată semidulci (preferabil din ciocolată neagră)
2. 80g unt de cocos rafinat

Instrucțiuni:

1. Preparați glazura de ciocolată astfel:
Turnați uleiul de cocos și chips-urile de ciocolată într-un bol de fierbere și amestecați ușor la foc mic până ciocolata se topește integral. Lăsați la răcit 10-15 minute la temperatura camerei.
2. Spălați bine fructele și îndepărtați codițele dacă este cazul.
3. Pentru baza de căpșuni: adăugați căpșunile, smântâna, laptele, vanilia și zahărul praf în blender, procesați până la omogenizare.
4. Folosind uneltele pe care le găsiți în pachetul Zoku de accesorii pentru preparat înghețata aplicați bucățile de măr în formă de inimioară pe pereții interiori ai dispozitivului pentru prepararea înghețatei instant, introduceți bețișoarele și turnați baza de căpșuni până la nivelul de umplere.
Lăsați să înghețe complet și extrageți înghețata pe băț cu ajutorul dispozitivul pentru extragerea înghețatei.
5. Așezați înghețata orizontal cu o față în sus și turnați cu o linguriță glazura de ciocolată.
Lăsați câteva minute să se întărească glazura și repetați procedura de câte ori este necesar.

Cu Alcool

1.Înghețată Mojito cu fructe de pădure

Înghețată Mojito cu fructe de pădure

Rețetă recomandată pentru 6 porții de înghețată pe băț instant.

Ingrediente:

1. 1/2 kg mix fructe de pădure (de exemplu: 250g zmeură + 125g afine + 125g mure)
2. 50-60 ml rom de calitate (recomandat brun)
3. 120 ml de sirop zahăr brun (rețeta mai jos)

Instrucțiuni:

1. Preparați siropul de zahăr brun astfel:
Turnați 60-70 ml de apă într-un bol de fierbere, adăugați 50-60g de zahăr brun și opțional zeama de la o felie de lămâie. Lăsați să fiarbă 5-6 minute amestecând ușor pentru omogenizare. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.
2. Spălați bine fructele de pădure, îndepărtați codițele dacă este cazul.
3. Turnați toate ingredientele în blender și procesați până amestecul devine omogen.
4. Introduceți bețișoarele în matrițe și turnați conținutul din blender până la marcajul de umplere.
6. Lăsați să înghețe complet și folosiți dispozitivul pentru extragerea înghețatei. Serviți imediat.

2.Înghețată de mentă cu wisky

Înghețată de mentă cu wisky

Rețetă recomandată pentru 2 înghețate pe băț

Ingrediente:

1. 350ml apă minerală
2. 80ml wisky de calitate
3. 80ml sirop de mentă (rețeta mai jos)

Instrucțiuni:

1. Într-un bol de fierbere adăugați 50-60ml apă, 30g zahăr brun și 5-6 frunze de mentă. Amestecați ușor până se topește complet zahărul, scoateți frunzele de mentă și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
2. Turnați toate ingredientele într-un vas, amestecând până la omogenizare.
3. Turnați conținutul din vas în matrițele de înghețată – formă clasică până la marcajul de umplere și introduceți bețișoarele.
4. Introduceți matrițele de înghețată – formă clasică în congelator și lăsați să înghețe pentru 6 ore sau mai mult.
5. Scoateți pur și simplu înghețata din matriță (nu este necesară învârtirea bețișorului) și serviți imediat.

3.Slush de lămâie cu zmeură și vodka

Slush de lămâie cu zmeură și vodka

Rețetă recomandată pentru 2 porții de slush

Ingrediente:

1. 250ml limonadă (rețetă exemplu mai jos)
2. 170-180g zmeură proaspătă sau congelată
3. 50ml vodka de calitate

Instrucțiuni:

1. Spălați bine zmeura și îndepărtați codițele dacă este cazul.
2. Preparați limonada amestecând 200ml apă plată sau minerală, zeama de la o lămâie mare și 3-4 linguri de zahăr brun.
3. Plasați limonada și zmeura într-un vas și procesați cu blender-ul până la omogenizare.
4. Turnați conținutul din vas în paharele pentru slush (după ce acestea au stat 8 ore sau mai mult în congelator) și mai adăugați câte 25ml de vodka în fiecare.
5. Ornați cu zmeură proaspătă și felii de lămâie și serviți cu plăcere!

4.Înghețată de șampanie cu portocale și zmeură

Înghețată de șampanie cu portocale și zmeură

Rețetă recomandată pentru 6 porții de înghețată pe băț instant.

Ingrediente:

Pentru straturile cu șampanie și portocale:
1. 60 ml șampanie
2. 240 ml fresh de portocale

Pentru stratul de mijloc:
1. 120g căpșuni proaspete sau congelate
2. 30 ml fresh de portocale

Instrucțiuni:

1. Spălați bine căpșunile, îndepărtați codițele dacă este cazul.
2. Curățați portocalele (3-5 bucăți) de coajă și stoarceți-le până obțineți aproximativ 300ml de suc.
3. Amestecați ușor într-un bol șampania și 240ml din fresh-ul de portocale.
4. Turnați 30ml de suc de portocale cât și căpșunile în blender și porocesați până la omogenizare.
5. Scoateți din congelator (după ce a stat la congelat 6-8 ore) dispozitivul pentru preparat înghețată instant și introduceți bețișoarele în acesta.
6. Turnați în fiecare matriță aproximativ 25ml din amestecul șampanie-fresh de portocale și lăsați să înghețe complet.
6. După ce primul strat a înghețat, turnați aproximativ 25ml din amestecul căpșuni-fresh de portocale și lăsați să înghețe complet.
7. După ce și al doilea strat a înghețat, turnați aproximativ 25ml din amestecul șampanie-fresh de portocale și lăsați să înghețe complet.
8. Folosiți dispozitivul pentru extragerea înghețatei. Serviți imediat.